#TIPS MEMULAKAN BISNES

Tips bagi sesiapa yg nak berjaya dlm bisnes😘

Bisnes utk apa? Niat kerana Allah☝🏻
Berapa lama nak bisnes? Minggu ni ja nak bisnes? Hari ni ja? pastu x maw bisnes dah? org x beli terus give up?

Kalau betul nk bisnes :
✅hati kena kental
✅hati jgn tisu
✅always positive
✅selalu cakap ramai org akan beli *vitamin c FEEYANY* ni
✅sat ja abes 10 botol aku order ni (agent)
✅bila mulut n fikiran sentiasa positive, ia akan jadi doa, so akan jd kenyataan😊

tips lagi :👇🏻

❗Bila dah dapat balik modal, asing siap2, yg selebihnya adalah untung kita
❗untung bersih tu simpan, masuk tabung simpanan atau buat money manager
❗duit modal asing baru boleh rolling restock barang
❗bila duit modal campur dgn untung, last2 habis semua
❗lepastu, xda modal dah nak restock
‼tu yg org panggil *MATI MODAL*
❗Bila mati modal, bisnes pun terbantut, tergendala, tu yg bisnes jadi suam2 kuku, last2 fed up give up x maw bisnes dah
✔sedangkan bisnes tu boleh brkembang
❗tapi kita x nak usaha, curi duit modal (company)
❗last2 bankru** (nauzubillahminzalik)

Sekecil2 perniagaan akan menjadi besar berkat kesungguhan n usaha kita yg gigih dan berterusan💪🏻😊

Kita semua boleh BERJAYA💪🏻
Man jadda wajada, sapa yg berusaha pasti dapat hasilnya😍

Leave a Reply