KERAJAAN AMBIL LANGKAH MENDEKATI BELIA

Anak muda atau belia merupakan insan yang tidak dinafikan penting dalam pembangunan negara. Hal ini berikutan mereka adalah tiang yang mampu menjadi tonggak ke arah sebuah negara maju. Benarlah…… kalau tidak dipecahkan ruyung manakan dapat sagunya. Oleh kerana itu, pelbagai inisiatif oleh Barisan Nasional (BN) dalam mendekati golongan belia ini sejak dahulu kala.

Image result for belia

SUMBER GAMBAR : GOOGLE

Antara kawasan yang menjadi keutamaan adalah kawasan Parlimen Setiawangsa yang dilihat berkesan dalam mengubah persepsi mereka terhadap kerajaan semasa. Hal ini disebabkan anak muda sekarang amat dahagakan maklumat dan aktiviti yang dekat dengan mereka jadi selagi mana mampu, kerajaan akan penuhi kedua-dua aspek ini.

Apabila meletak dalam perspektif positif, kerajaan amat yakin belia di Setiawangsa mudah untuk didekati dan lebih berkeyakinan terhadap kerajaan yang sekian lama memerintah Malaysia.

Image result for belia

SUMBER GAMBAR : GOOGLE

Moga belia Malaysia mampu menjadi modal insan yang cemerlang dan dapat membezakan pemerintah yang boleh memerintah atau yang hanya bercakap seperti angin lalu sahaja. Mudah-mudahan~

Leave a Reply