PEMUKIMAN PEMIMPIN MALAYSIA-SINGAPURA

Perdana Menteri Malaysia YAB. Dato’ Sri Mohd Najib Tun Abdul Razak di Singapura untuk Permukiman Pemimpin Malaysia-Singapura kali ke-8.

Pada 3 April 2009 menjawat kedudukan sebagai Perdana Menteri Malaysia, tanpa berlenga-lengah, telah melancarkan pelbagai Transformasi Strategik di bawah lembayung “Dasar Transformasi Nasional yang digagaskan secara rasminya pada tahun 2010.

Alhamdulillah, cuma nak diingatkan kepada pihak pembangkang yang hanya pandai bermain fitnah dan mengelirukan rakyat!!!

Bagi pihak Kerajaan Barisan Nasional, mampu membentangkan sebuah #Bajet2018 yang disegani kawan dan lawan sebagai ‘IBU SEGALA BAJET’ dengan peruntukan terbesar dan paling inklusif serta tidak pernah seumpamanya. Agenda pemerkasaan ekonomi Bumiputera terus dijadikan Agenda Nasional melalui Dasar Transfomasi Kesejahteraan Bumiputera.

Antara hasilnya, inisiatif Carve Out and Compete kepada Bumiputera, mencapai nilai kontrak RM61 bilion. Ini membuktikan bahawa kontraktor-kontraktor Bumiputera semakin berdaya saing dan berkeupayan.

Mata-mata negara di dunia cukup mengiktirafkan Malaysia tersenarai sebagai 20 negara terunggul di dunia and “we will continue to keep the bar high for Malaysia, par excellence duniawi, par excellence ukhrawi”.

Tahniah Malaysia & Singapura!!!

Permukiman_MAS_SG

Leave a Reply